
کاربردهای آدیپیک اسید در صنایع مختلف
فروردین ۱۳, ۱۴۰۴
سوپر جاذب کشاورزی چیست؟ ویژگی و کاربردها
فروردین ۲۰, ۱۴۰۴زمانی که هنوز محتوای آفلاین اهمیت بسیار زیادی داشت و مجلههای متفاوت را از دکههای روزنامهفروشی خریداری میکردیم، روی بعضی از مجلههای محبوب، واژه «گلاسه» نقش بسته بود. قطعا سوال «کاغذ گلاسه چیست؟» در ذهن شما هم به وجود آمده بود اما زمانی که این مجلات را باز میکردید، تا حدودی به جواب سوالتان میرسیدید.
در این مقاله از مجله بازرگ، قرار است که توضیح کاملی راجع به کاغذ گلاسه، انواع کاغذ گلاسه، خصوصیات کاغذ گلاسه و … دریافت کنید که جواب تمامی سوالهای شما راجع به کاغذ گلاسه را خواهد داد.
کاغذ گلاسه چیست؟
سطح صاف، صیقلی و براق کاغذهای گلاسه، اولین مواردی است که حین لمس کردن و نگاه کردن به این کاغذها، متوجه آن خواهید شد. همین موضوع باعث میشود که از همان ابتدا، حس خوبی حین ورق زدن کتابها یا مجلهها با کاغذ گلاسه، داشته باشید.
کاغذ گلاسه انواع مختلفی دارد که هر کدام از کاغذها، ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند که برای چاپهای متنوع به کار میروند. اما موردی که راجع به همه آنها صدق میکند، این است که به خاطر کیفیت و مواد معدنی استفاده شده در آنها، کیفیت کاغذ گلاسه تفاوت فاحشی با کاغذهای معمولی دارد.
کاغذ گلاسه از چه چیزی درست میشود؟
پوشش خاص و جذاب به خاطر استفاده از مواد معدنی مانند کانولین یا پلمیر است؛ ترکیب این مواد معدنی باعث شده است که سطح کاغذ گلاسه سحطی صاف و بدون پرز باشد و به خاطر این موضوع، جوهر حین چاپ به صورت یکنواخت و یکدست، جذب کاغذ میشود.
انواع کاغذ گلاسه
کاغذ گلاسه یکی از پرکاربردترین انواع کاغذ در صنعت چاپ است و در دو نوع گلاسه براق و گلاسه مات تولید میشود؛ کاغذ گلاسه براق برای چاپ تصاویر رنگی و تبلیغاتی مناسب است، در حالیکه گلاسه مات بیشتر در چاپهایی با جلوه رسمی و متنی به کار میرود.

ضخامتهای مختلف این کاغذ (معمولاً از ۱۱۵ گرم تا ۳۰۰ گرم) است و برای مصارف متنوعی چون بروشور، کاتالوگ، کارت ویزیت و جلد مجلات استفاده میشود. در ادامه درباره انواع کاغذ گلاسه بیشتر برایتان میگوییم.
خصوصیات کاغذ گلاسه
با این که با یک لمس و حتی نگاه ساده هم میتوانید کاغذ گلاسه را تشخیص دهید، اما این نوع کاغذها، خصوصیاتی دارند که شاید تا به حال راجع به آنها نمیدانستید که در ادامه به آنها میپردازیم:
- کاغذ گلاسه سطحی نرم و درخشنده دارند که به خاطر وجود این سطح، کیفیت چاپ به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند.
- همانطور که پیشتر هم گفتیم، به خاطر ترکیبات مواد معدنی کاغذ گلاسه، جوهر حین چاپ به صورت یکنواخت روی این کاغذها نقش میبندد.
- با این که کاغذهای معمولی در مقابل پارگی، چینخوردگی و رطوبت چندان مقاوم نیستند اما کاغذهای گلاسه بسیار مقاومتر هستند.
- کاغذهای گلاسه این امکان را میدهند که به صورت مات یا براق چاپ شوند که این دو نوع از چاپ میتوانند به نفع بهتر دیده شدن طراحیهای متفاوت ظاهر شوند.
- باید در نظر داشته باشید که به خاطر کیفیت بالاتر و مواد گرانتری که برای تولید این کاغذها استفاده میشود، تولید کاغذهای گلاسه هزینه بالاتری در مقایسه با کاغذهای معمولی دارد.
- به خاطر سطح براقی که این کاغذها ارائه میدهند، باید انتظار خط و خشپذیری راحتتر را در مقایسه با کاغذهای معمولی، روی کاغذهای گلاسه داشته باشه.
- یکی دیگر از دلایل گرانتر بودن کاغذهای گلاسه این است که به خاطر جلوگیری از پخش شدن جوهر روی این کاغذها، گلاسه نیازمند جوهرهای متفاوت و البته گرانقیمتتری است.
کاغذ گلاسه چگونه تولید میشود؟
کاغذ گلاسه مراحل تولید طولانیتر و عجیبتری در مقایسه با کاغذهای معمولی دارد که در ادامه به مراحل تولید کاغذ گلاسه میپردازیم:
- ابتدا چوب یا مواد بازیافتی مورد نیاز باید به خمیر کاغذ تبدیل شوند که این مرحله بین تولید تمامی انواع کاغذ یکسان است.
- بعد از تولید خمیر کاغذ، نوبت به پرس و خشک کردن آن میرسد که در این بخش، خمیر از بین غلطکهای خاصی عبور داده میشوند تا آب موجود در این خمیر به طور کامل گرفته شود.
- سپس خروجی به دست آمده از این غلطکها، با موادی مثل کانولین، کربنات کلسیم و البته پلیمر پوشانده میشوند تا سطح صافی ایجاد شود.
- حالا نوبت به گذر دادن خروجی از غلطکهای صیقلی است که این موضوع باعث میشود که مواد مدنظر به سطح براق و یکدستی برسد.
- در نهایت، کاغذ گلاسه به ابعاد مختلف برش داده میشود و طبق استفاده و نیازمندی، بستهبندیهای مربوط به آن انجام میشود.
سایز و ضخامت کاغذ گلاسه
به طور کلی کاغذ گلاسه مثل سایر کاغذها، ابعاد متنوعی دارند که در بعضی از موارد، این ابعادها بین کاغذ گلاسه و دیگر کاغذها یکسان است. به عنوان مثال، سایزهای A3 ،A4 و A5 در بین همه کاغذها یکسان است و این موضوع راجع به کاغذ گلاسه هم صدق میکند.
البته بعضی از چاپها میتوانند خواهان سایز متفاوتی باشند و این موضوع کاملا به چاپخانه بستگی دارند که آیا میتوانند بعد از تولید کاغذ گلاسه، این سایز به خصوص را خروجی بگیرند یا خیر.
اما در بحث ضخامت کاغذ گلاسه، تفاوتهایی بین این نوع کاغذ و دیگر کاغذها وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- ضخامت ۹۰ گرمی؛ این ضخامت برای چاپهای سبک و صفحات داخلی مربوط به کتابها، مجلات و روزنامهها است.
- ضخامت ۱۱۵ تا ۱۵۰ گرمی؛ اگر بروشورها و پوسترهای باکیفیت گلاسه را دیده باشید، بهتر است بدانید که این محصولات در دستهبندی این ضخامت قرار میگیرند.
- ضخامت ۲۰۰ تا ۳۵۰ گرمی؛ این ضخامت از کاغذ گلاسه معمولا برای کارتهای ویزیت یا طرحهای به خصوص استفاده میشود که به طرح مدنظر، فیزیکی بسیار خارقالعاده ارائه میدهد.
کاربردهای کاغذ گلاسه
در بخشهای قبلی، راجع به انواع کاربرد کاغذ گلاسه صحبت کرده بودیم اما حالا میخواهیم کمی عمیقتر به استفادهها و کاربریهای کاغذ گلاسه بپردازیم.
یکی از استفادههای کاغذ گلاسه، قطعا برای چاپ مجلات و بروشورها است که به دلیل کیفیت بالای چاپ، مجلات، کاتالوگها و بروشورها معمولا روی کاغذهای گلاسه چاپ میشوند و از کیفیت چاپ بسیار بالایی برخوردار هستند.

اما کاغذهای گلاسه از قدیمتر برای چاپ عکس هم استفاده میشدند. تقریبا تمام عکسهای آلبومهای خاطراتتان را اگر با دقت ببینید، متوجه میشوید که برای چاپ آنها از کاغذ گلاسه استفاده شده است.
کارتهای ویزیت هم یکی از واریانسهای ضخیمتر کاغذ گلاسه هستند. به خاطر اهمیت بالای کارتهای ویزیت در کسبوکارها، مشخصا استفاده از چاپ باکیفیتی همچون گلاسه بسیار حائز اهمیت هستند.
در صنعت پکیجینگ و بستهبندی هم، اخیرا احتمالا دیدهاید که خیلی از برندهای لوکس سعی میکنند که از کاغذهای گلاسه استفاده کنند تا با ارائه دادن کیفیت چاپ بالا، شاهد یک بستهبندی جذاب باشیم.
اما یکی از جذابترین استفادههای کاغذ گلاسه، قطعا برای جلد کتابهای نفیس هستند. اگر کتابهای گرانقیمت و نفیس را دیده باشید، به خاطر جذابیتی که محتوای این کتابها دارند، چاپخانهها سعی میکنند که از کاغذهای گلاسه برای آنها استفاده کنند که حس برجستهتری را حین خواندن این کتابها داشته باشید.
در نهایت هم برای پوسترهای تبلیغاتی و حتی پوسترهای تزئینی هم از نوع نازکتری از کاغذهای گلاسه استفاده میشود که کیفیت بسیار بالایی را به طرح مدنظر شما میآورند.
تفاوت کاغذ گلاسه مات و براق
کاغذ گلاسه در دو نوع مات و براق ارائه میشود که بین این دو کاغذ، تفاوتهایی وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
به عنوان مثال، کاغذ گلاسه براق سطح براق و درخشانی دارد که جلوهای شفافتر به چاپ میدهد اما کاغذ گلاسه مات سطح کمتر درخشانی دارد و به خاطر این درخشانی کمتر، انعکاس نور روی این کاغذها کمتر هستند.
کاغذ گلاسه براق برای چاپ تصاویر با رنگهای زنده و شفاف مناسب است اما کاغذ گلاسه مات، برای چاپ طرحهایی که متن بیشتری دارند بیشتر بهکار میرود؛ بدین خاطر که خوانایی متن روی کاغذ گلاسه مات بیشتر است.
تفاوتهای بیشتری بین این دو کاغذ وجود دارد که در مقالهای دیگر به صورت کامل آن را توضیح دادهایم؛ اگر دوست دارید که بیشتر راجع به آن بدانید، میتوانید از طریق لینک تفاوت کاغذ گلاسه مات و براق آن را مطالعه کنید.
تفاوت کاغذ گلاسه و فتو گلاسه
کاغذ گلاسه و فتوگلاسه تفاوتهای مهمی با یکدیگر دارند. به عنوان مثال:
- فتوگلاسه به جوهر کمتری برای نشان دادن محتوا نیاز دارد اما کاغذ گلاسه برای نشان دادن محتوا، به جوهر بسیار بیشتری نیاز دارد.
- سطح کاغذ فتوگلاسه به خاطر لطافت و یکنواختی که در آن دارد، کیفیت بسیار بهتری را در مقایسه با کاغذ گلاسه معمولی اراسه میدهد.
- فتوگلاسه بیشتر برای چاپ کردن عکس مثل عکسهای داخل آلبومهایمان است و کاغذ گلاسه برای مجلات، کتابها و روزنامهها استفاده میشود.
اگر میخواهید که جزییات بیشتری از تفاوت کاغذ گلاسه و فتوگلاسه بدانید، میتوانید از طریق لینک، این تفاوتها را متوجه شوید.
قیمت کاغذ گلاسه
کاغذ گلاسه با توجه به نوع و کیفیتش میتواند قیمت متفاوتی را در سطح بازار داشته باشد. عوامل مختلفی که میتوانند روی قیمت کاغذ گلاسه تاثیرگذار باشند، گراماژ، ابعاد، برند تولیدکننده و نوع پوشش آن است.

مشخصا هر چقدر که گراماژ کاغذها بالاتر باشد، قیمت این کاغذها هم بیشتر خواهد شد. البته نوسانات بازار را هم نمیتوان نادیده گرفت و با توجه به بالا یا پایین شدن موجودی کاغذ گلاسه در سطح بازار هم میتوانیم انتظار داشته باشیم که قیمت آن متفاوت شود.
کاغذ گلاسه را از کجا تهیه کنیم؟
برای خرید کاغذ گلاسه میتوانید به صفحه مخصوص کاغذ گلاسه فروشگاه بازرگ مراجعه کنید؛ اما هنگام خرید، حتما به مشخصات زیر توجه کنید:
- گراماژ مناسب بر اساس نوع چاپ
- اندازه کاغذ متناسب با نیازهای شما
- نوع پوشش
برای مشاهده و خرید آنلاین کاغذ گلاسه میتوانید به صفحه خرید کاغذ گلاسه مراجعه کنید.
جمعبندی
کاغذ گلاسه یکی از پرکاربردترین انواع کاغذ در صنعت چاپ و بستهبندی است؛ با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد آن، انتخاب درست نوع کاغذ گلاسه برای هر پروژه چاپی اهمیت ویژهای دارد.
تفاوتهای بین انواع براق و مات، ضخامتهای متنوع و کاربردهای مختلف این کاغذ، آن را به یک گزینه ایدهآل برای تبلیغات، بستهبندی و چاپ حرفهای تبدیل میکند. پس میتوانید روی کاغذهای گلاسه، برای چاپهای باکیفیت حساب کنید و فروشگاه بازرگ در تهیه کاغذهای گلاسه باکیفیت به شما کمک خواهد کرد.
سوالات متداول
آیا کاغذ گلاسه ضدآب است؟
کاغذ گلاسه به دلیل داشتن یک پوشش به خصوص، مقاومت بیشتری در برابر جذب آب در مقایسه با کاغذهای معمولی دارد اما به طور کامل نمیتوانیم کاغذهای گلاسه را ضدآب قلمداد کنیم.
کاغذ گلاسه چه نوع کاغذی است؟
کاغذ گلاسه نوعی کاغذ با سطح صاف، صیقلی و براق است که استفادههای متفاوتی دارد اما معمولا از کاغذهای گلاسه به طور اختصاصی برای چاپ تصاویر و متنهای با کیفیت بالا و عموما در صنعت تبلیغات استفاده میشود. بدین خاطر که کیفیت بالای این کاغذها، حس منحصر به فردی را به مخاطبین انتقال میدهد.
آیا کاغذ گلاسه بازیافت میشود؟
برخلاف کاغذهای معمولی، کاغذهای گلاسه پروسه بسیار سختتری را برای بازیافت شدن طی میکنند؛ به خاطر این که جنس و پوشش کاغذ گلاسه بسیار سختتر از کاغذهای معمولی است. اما مراکز پیشرفتهای یافت میشوند که قابلیت بازیافت کردن کاغذ گلاسه را دارند، پس میتوان گفت که به سختی، اما بله، کاغذهای گلاسه هم قابل بازیافت هستند.